top of page

zeer laag energiegebruik
  veel comfort

Het Passiefhuis

De grote kracht van het concept ligt in een geïntegreerde ontwerpaanpak die een vrije keuze toelaat van materialen, bouwmethode en  individuele architectonische uitwerking.

Bron passiv.de

Hoe werkt het?

Indien u meer informatie wilt over het passiefhuis en mijn werk , nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.  

ir. Silke Elsässer is sinds 2010

gecertificeerd Passiefhuisontwerper 

lid van de Stichting Passief Bouwen en iPHA 

Het passiefhuis is een bouwconcept dat voor iedereen vrij toegankelijk is  en tegelijkertijd energie-efficiënt, comfortabel, economisch verantwoord en milieuvriendelijk is.

De principes van het passiefhuis zijn bedacht door de Zweedse professor Bo Adamson in de jaren zeventig. De Duitse professor Wolfgang Feist heeft in 1996 de Passiv Haus Institut in Darmstadt opgericht dat het certificaat "passiefhuis" en het rekenprogramma PassiefHuis ProjecteringsPakket (PHPP) heeft geïntroduceerd. Woningen, kantoren, ziekenhuizen en scholen kunnen het Passiefhuis-certificaat krijgen.
Bij passief bouwen wordt gebruik gemaakt van de gratis zonne-energie. De zon levert vrijwel iedere dag gratis energie. Hiervoor hoeven we niks te doen, het enige wat we moeten doen is deze energie zo goed mogelijk vasthouden.  Door het realiseren van een zeer goed geïsoleerd huis zonder kieren kunnen en een zeer goed ventilatiesysteem kunnen we in de winter bijna zonder extra verwarming. Dit zorgt ervoor dat het huis in de winter niet alleen zeer comfortabel voelt maar ook weinig energie verbruikt.

Heeft u hierover vragen neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend oriënteerden gesprek. We zullen al u vragen uitgebreid beantwoorden.

bottom of page